Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
Een bacterie buiten de stal houden blijkt lastig
Het is uiterst lastig om pluimvee vrij te houden van de beruchte Campylobacter-bacterie. Dat blijkt uit een recente studie bij een pluimveebedrijf dat extra aandacht besteedt aan hygiëne, verzorging en biosecurity. Wel blijft het aantal introducties van de ziekteverwekker met extra maatregelen beperkt.
Nieuws
Schrijf je in voor de 6e editie van de MBO Challenge Voedselverspilling
Ook dit jaar gaan mbo-studenten aan de slag met de challenge voedselverspilling. Deze 6e editie heeft als thema: Werken aan een duurzaam voedselsysteem zonder verspilling. Vanaf nu tot 1 december 2024 kunnen onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties zich inschrijven. Wacht niet en schrijf je nu in om mee te helpen aan het creëren van een duurzaam voedselsysteem zonder verspilling.
Nieuws
Voorkomen van voedselverspilling is win-winsituatie
Het voorkomen van voedselverspilling is niet alleen goed voor het milieu, maar levert ondernemers in de agrofoodsector ook financiële voordelen op. Dat betoogt projectleider en docent-onderzoeker Ayella Spaapen. “De grootste slag die we kunnen slaan, is beter samenwerken in de keten.”
Agenda
Uitgelicht: PFAS
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1419200"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1418190",
"1413455",
"1247725"
]
Voedselverspilling en reststromen
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1411051",
"1422265",
"1228051"
]
Nieuws
Groen Kennisnet tipt de docent : voedselverspilling
Wil jij gebruik maken van actuele informatie tijdens je les? Maar vind je moeilijk je weg in de grote hoeveelheid bestaande bronnen? Groen Kennisnet heeft de oplossing. In onze rubriek “Groen Kennisnet tipt de docent” licht Groen Kennisnet actuele bronnen uit zodat jij ze meteen kunt inzetten in de klas.Food Innovation
Dossier
Technologie in de voedingsindustrie
De voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie gaan snel. Duurzaamheid is ook in deze industrie steeds belangrijker, en dit heeft invloed op hoe het product gemaakt wordt en waar ingrediënten vandaan komen. In dit dossier vind je per branche informatie over hoe verschillende eindproducten gemaakt worden.
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1247720",
"1414698",
"1212922"
]
Wet- en Regelgeving
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1402952"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1414669",
"1403466",
"1216849"
]
Voedsel & Duurzaamheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1213841",
"1213237",
"1241302"
]
Nieuws
Ecologische voetafdruk voedselsysteem 2050 half zo groot als 2015
Het Nederlandse voedselsysteem is in 2050 ecologisch, sociaal én economisch duurzaam, met een ecologische voetafdruk half zo groot als in 2015. Voedsel in Nederland is naast duurzaam ook lekker, gezond en veilig, en de volledige voedselketen is economisch gezond. Deze missie staat beschreven in een nieuwe Kennis en Innovatieagenda Landbouw-Water en Voedsel die de overheid heeft opgesteld voor de periode 2024-2027.Voeding & Gezondheid
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1421298"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1418790",
"1241884",
"1214920"
]
Leren
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1357098"
]
items: [] items.length: 0 itemsArray:
[
"1214931",
"1212629",
"1231006"
]
Uitgelichte video's
Waarom is gefermenteerd eten zo lekker?
Universiteit van Nederland
Waarom heb je altijd plek voor een toetje?
Universiteit van Nederland
Dossiers
Page 1 of 3
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.